Is API down at the moment

A place for developers to advertise their TheTVDB.com enabled app and get help from other developers with the API.
k_zeon
Posts: 73
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:17 am

Fri Jan 10, 2020 12:00 pm

I am experiencing my app failing to connect and just wanted to make sure its not the API that is down at the moment.
stopped working 2 days ago.

I use VB6 as below. Will this still work or do i need to change anything

Code: Select all

  Dim Result As String

    Set objHTTP = CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP")
    URL = "https://api.thetvdb.com/login"
  
    objHTTP.Open "POST", URL, False

    objHTTP.setRequestHeader "Content-type", "application/json"
    objHTTP.send (JSON)
    Result = objHTTP.responseText
fredrikomfg
Posts: 14
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:58 am

Fri Jan 10, 2020 12:02 pm

yes, something is definitely wrong. I'm getting empty XML files from API v1 myself.
Lots of other users reporting similar issues with all api versions aswell as the site itself.
mcm57
Posts: 26
Joined: Tue Jul 12, 2016 7:30 am

Fri Jan 10, 2020 12:03 pm

api seems to have problems currently (and the last hours)

Filebot is not working
Mediacompanion is not working
always receive timeouts

Note that this is only a USER reply, I do not have the possibilities to analyze in depth
fredrikomfg
Posts: 14
Joined: Thu Dec 08, 2016 10:58 am

Fri Jan 10, 2020 12:05 pm

k_zeon
Posts: 73
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:17 am

Fri Jan 10, 2020 12:11 pm

so glad its not my app thats broken or needed adjusting. Just really wish the issues get sorted quickly.
Its been a while now and still lots of issues.
Midassi
Posts: 7
Joined: Sat Dec 31, 2016 2:53 am

Fri Jan 10, 2020 12:12 pm

fredrikomfg wrote:
Fri Jan 10, 2020 12:05 pm
they reported about it on twitter:
https://twitter.com/thetvdb/status/1215692365941243904
Well, they say they have "alleviated" it...

Whatever they have done, it definitely has changed something - now I get 502s instead of 504s :lol:

But it seems far from fixed.
k_zeon
Posts: 73
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:17 am

Fri Jan 10, 2020 12:21 pm

the moment i click my button in my app , as soon as it get to the send function, my app hangs then just timesout.
It was working 2 days ago , just not 100% sure its anything to do with TSL /SSL etc. Hope not
Fossil
Posts: 3
Joined: Fri Jan 10, 2020 5:19 am

Fri Jan 10, 2020 2:33 pm

The API is still throwing 502 504 errors despite the admins reporting on twitter and here that it's fixed. viewtopic.php?f=3&t=59979
br0k3
Posts: 14
Joined: Mon May 14, 2018 2:40 am

Fri Jan 10, 2020 3:30 pm

Fossil wrote:
Fri Jan 10, 2020 2:33 pm
The API is still throwing 502 504 errors despite the admins reporting on twitter and here that it's fixed. viewtopic.php?f=3&t=59979
Check out the date of your posted topic link. :D
k_zeon
Posts: 73
Joined: Mon Nov 23, 2015 10:17 am

Fri Jan 10, 2020 3:51 pm

seems API is now working again. ie connecting.
Post Reply